Şeker Oranı En Az Olan Meyveler

şeker oranı düşük meyveler listesi

Az şekerli meyveler yada şeker oranı en az olan meyveler sağlığımız için daha önemli bir hale gelmiştir. Şekersiz meyveler, kan şekerinizi dengelemekte ve kimyasal şekere olan açlık kısır döngüsünün dengelenmesinde etkin olmaktadır. Kimyasal şekerin ne kadar zararlı olduğunu, sağlığımızı en hızlı bozan gıda olduğunu diğer yazılarımızda anlattık.

Şeker oranı düşük meyveler

  • Şekeri az meyveler bulunsada, Şekersiz meyveler tabirini doğru bulmuyoruz.
  • Şekersiz meyve ne yazıkki bulunmamaktadır, meyveler en sağlıklı doğal şeker kaynağıdır.

Ancak vücudumuzun özelliklede beynimizin sağlıklı şekere ihtiyacı var şekersiz meyve, Sağlıklı şeker alabileceğimiz ve düşük şeker oranıyla sağlıklı besleneceğiniz meyveleri sizler için hazırladık. Az şekerli meyveler diğer değişle şeker oranı düşük meyveler sağlığınız için önemlidir.

  • Marketlerde satılan sağlıklı içecekler arkalarına bakılarak şeker içeriği kontrol edilmelidir. Düşük şekerli meyveler, sağlıklı beslenmenizi destekler.
şekeri az olan meyveler

Meyvelerin içinde fruktoz vardır. Fruktoz sağlıklı doğal bir şekerdir ancak yüksek oranlarda yenmesi sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Şekersiz meyveler kelimesi pek doğru sayılmaz çünkü meyvelerin içerisinde doğal şeker fruktoz bulunur.

Şeker oranı düşük meyveler sağlıklı besin içerirken, bazı çeşitlerde şeker oranı diğerlerinden daha yüksektir. Şeker oranı az olan meyveler tercih edelim.

Meyve tüketmeliyiz ancak fazla meyve yememiz yüksek şeker oranına maruz kalmanıza neden olur. Aşağıdaki meyvelerden günde 3 öğün tek adet yemenizi öneriyoruz. Fazla meyve yemek sürekli acıkma duygusuna neden olur !

AŞAĞIDA BELİRTİLEN MEYVELERİN ŞEKER ORANI AZDIR ANCAK FAZLA YERSENİZ VÜCUDUNUZA GİRECEK OLAN YÜKSEK FRUKTOZ SAĞLIĞINIZI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR.

Şeker oranı en düşük meyveler konumuzu inceledikten sonra, İsterseniz Şekersiz Sağlıklı İçecekler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

En az şeker içeren meyveler

Şekersiz meyveler hangileri ?

Şekeri düşük meyveler, bir çok sağlık faydası sağlar. Şeker oranı az olan meyveler, en şekersiz meyve, nelerdir tanıyalım;

1. Limon

Şeker oranı az meyveler arasında C vitamini deposu olan Limon yada lime ekşi meyve grubundadır. Şeker oranı düşüktür ve iştahınızı frenlemek için bir bardak suya mükemmel bir lezzet sağlarlar.

2. Ahududu

Az şekerli meyveler grubunda olan Ahududu, bir bardak beş gram, bir çay kaşığından az fazla şeker içerir. Lif olduğu için çabuk doymanızı sağlar. Şekeri az meyveler, kan şekerinizi dengeler.

düşük şekerli meyveler

3. Çilek

Çilekte şeker var mı ?

Çilekteki şeker oranı, bir çok meyveye göre çok düşüktür. Tatlı bir meyve olduğu düşünülsede, çilek şeker oranı çok az bir meyvedir. Bir fincan çilek, önerilen günlük C vitamini alımının yüzde 100’ünden fazlası ile birlikte yaklaşık yedi gram şeker içerir. Çilek şeker oranı düşük meyveler içindedir. Ancak adet olarak çok fazla yenirse, alınan şeker oranı artabilir.

en az şeker içeren meyveler

4. Böğürtlen

Bir fincan böğürtlen yedi gram şeker içerir. Şeker oranı düşük meyveler grubunda olan bu koyu renkli meyveleri yerken kendinizi suçlu hissetmenize gerek yok. Bonus olarak, liflerin yanı sıra antioksidanlar da yüksektir.

5. Kivi

Şekersiz meyveler, Kivi (veya kivi) C vitamini bakımından zengindir ve şeker oranı düşüktür – kivi başına sadece altı gram şeker içerir. Kiviyi tüm yıl boyunca marketlerde bulabilirsiniz. Düşük şekerli meyveler ve şekeri en az olan meyveler arasında olan bu lezzetli meyve artık ülkemizdede yetiştirilebilmektedir.

6. Greyfurt

En az şeker içeren meyveler, arasında grefurt önemli bir yere sahiptir. Listeye eklenecek bir diğer narenciye meyvesi ise greyfurttur. Greyfurtların tadı kesinlikle üzüm kadar tatlı olmasa da, orta boy bir greyfurtun yarısında yalnızca dokuz gram şekerle harika bir kahvaltı yaparlar.

7. Avokado

Avakado, en az şekerli meyveler grubundadır. Meyve denilince akla gelen ilk şey tam olarak olmasa da, avokado gerçekten meyvedir ve doğal olarak şeker oranı düşüktür. En şekersiz meyve olan Avakado, Bütün bir çiğ avokado sadece yaklaşık bir gram şeker içerir. Avokadoda bol miktarda bulunan sağlıklı yağlar, sizi tok tutmanıza yardımcı olur.

8. Karpuz

Şekeri düşük meyveler arasında karpuzlar sembolik yaz meyvesidir. Şekerleri düşüktür. Bir bardak doğranmış karpuz, 10 gramdan az şeker içerir. Karpuz yemenin bir bonusu, aynı zamanda harika bir demir kaynağıdır. Ancak bir çok kişi sadece tek bir dilim karpuz yemez. Çok fazla yendiğinde şeker oranı yükselecektir. Dikkatli yenmesi gereken bir meyvedir.

9. Kavun

Kavunlar portakal rengini yüksek A vitamini içeriğine borçludur. Şeker oranı en düşük meyveler arasında olan bu lezzetli kavunun bir fincanı 13 gramdan daha az şeker içerir. Ancak kavun karpuz gibi tek dilim yenmediğinden yüksek şeker alımına neden olabilir.

10. Portakal

Şekeri en düşük meyveler, Portakallar, C vitamini alımınızı artırırken, tüm kalori ve şeker olmadan tatlı bir atıştırmalığın tadını çıkarmanın başka bir harika yoludur. Tipik bir portakal, meyve başına yaklaşık 12 gram şeker ve 70’den az kalori içerir.

en şekersiz meyve, şeker oranı en düşük meyveler

11. Şeftali

Şeftalide şekler var mı ? Orta boy bir meyvede 13 gramdan daha az şeker olduğunda, bir çok meyveye göre daha düşük şeker olarak kabul edilebilir. Şeftali şeker oranı makul olsada, diğer bütün meyveler gibi bekledikçe şeker oranı artar.

  • Şekersiz meyveler grubu bulunmaz, bütün meyvelerde az yada çok çeker bulunur. Şeker oranı en az meyveler, kan değerlerinizin bozulmasını ve hastalıklardan korunmanızı sağlar.
  • Şeker hastaları hangi meyveleri yiyebilir ?

Bu sorunun cevabı hastalığınızı derecesine göre değişmektedir. İleri derecedeki şeker hastaları hiç meyve dahi yiyemeyebileceği gibi, az miktarda meyve tüketimide sağlama olanakları olabilir. Doğru miktar için lütfen doktorunuza danışın.

Üzüm şeker oranı yüksek bir meyvedir.

Şeker içermeyen içecekler
Şeker

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz